Skip to main content Βιβλιοθήκη και Υπηρεσία Πληροφόρησης | Συνδέσου με τη γνώση

Γεωπονικές επιστήμες

Η πύλη καλύπτει τους σπουδαστες σε θέματα γεωπονίας

Κυβερνητικοί Οργανισμοί

Οι κυβερνητικοί οργανισμοί παράγουν σημαντικό έργο που αφορούν τους τομείς στους οποίους είναι υπεύθυνοι. Τέτοια έργα μπορεί να είναι ετήσιες εκθέσεις, αναφορές, στατιστικές, νόμοι και διαδικασίες καθώς και έρευνες. Παρακάτω δίνονται ενδεικτικά ορισμένοι συνδέσμοι που αφορούν πληροφορίες σε τοπικό και διεθνές επίπεδο.

Κυβερνητικές Πύλες

Διακυβερνητικοί και άλλοι οργανισμοί

Food and Agriculture Organization of the United Nations (FAO): Αποστολή του Οργανισμού Τροφίμων και Γεωργίας των Ηνωμένων Εθνών είναι η βελτίωση της γεωργικής παραγωγής, της δασοκομίας και της αλιείας για την εξασφάλιση τροφής για όλους τους ανθρώπους. Επίσης, μεριμνά για τη βελτίωση της ζωής των αγροτικών πληθυσμών και συμβάλλει στην ανάπτυξη της παγκόσμιας οικονομίας.

International Society for Horticultural Science (ISHS):  Η Διεθνής Εταιρεία της Επιστήμης των Οπωροκηπευτικών είναι ο παγκόσμιος οργανισμός που εργάζεται για την προώθηση και την ενθάρρυνση της έρευνας και της εκπαίδευσης στον τομέα των οπωροκηπευτικών. Στόχος της είναι η η επίτευξη της συνεργασίας και της μεταφοράς γνώσεων σε παγκόσμια κλίμακα.

National Science Foundation (NSF) Biological Sciences: Κύρια αποστολή της Διεύθυνσης των Βιολογικών Επιστημών (Directorate for Biological Sciences (BIO)) είναι η προώθηση και προαγωγή της έρευνας στους τομείς της Βιολογίας με σκοπό την κατανόηση των αρχών και των μηχανισμών που διέπουν τη ζωή.

Food Safety: Ιστοσελίδα της Ευρωπαϊκής Ένωσης για τη διασφάλιση της ποιότητας τροφίμων καθώς και της υγείας των ζώων και των φυτών εντός των κρατών μελών της.  

European Food Information Council - Eufic: Σκοπός του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Πληροφόρησης για τα Τρόφιμα είναι η ενημέρωση του ατόμου μέσω της παροχής έγκυρων επιστημονικών πληροφοριών για τα τρόφιμα και την υγεία.

Foodbites: inspiration, knowledge and taste: Πρόκειται για μια  ψηφιακή και  ηλεκτρονική πλατφόρμα με συνεχώς ανανεωμένη πληροφόρηση σχετικά με τα τρόφιμα. Καλύπτονται θέματα καινοτομίας, επιστήμης & τεχνολογίας, διατροφής, συσκευασίας, νομοθεσίας και ασφάλειας τροφίμων τα οποία παρουσιάζονται με αποτελεσματικό τρόπο ώστε να διατηρείται ένα επαρκές επίπεδο γνώσης και πληροφόρησης για ότι συμβαίνει στο χώρο των τροφίμων. Βασική γνώση και αρχές παραγωγής τροφίμων παρουσιάζονται επίσης ώστε να βοηθήσουν στη σφαιρική κατανόηση των τροφίμων και να αποτελέσουν σημείο γρήγορης αναφοράς. 

Ενιαίος Φορέας Ελέγχου Τροφίμων - ΕΦΕΤ (Ελλάδα): Κύριες αρμοδιότητες του Φορέα είναι ο καθορισμός των προδιαγραφών ποιότητας των τροφίμων, ο καθορισμός των προτύπων και αρχών για την εφαρμογή των συστημάτων παραγωγής  υγιεινών προϊόντων, η επικύρωση των κανόνων ορθής υγιεινής πρακτικής από τις επιχειρήσεις τροφίμων, να τηρεί μητρώο επιχειρήσεων τροφίμων κλπ.

Institute of Food Science and Technology: Διεθνής αναγνωρισμένος ανεξάρτητος οργανισμός, που υποστηρίζει τους επαγγελματίες του κλάδου τροφίμων μέσω της ανταλλαγής γνώσεων και της επαγγελματικής αναγνώρισης. 

Πηγές Στατιστικών

Χρήσιμες συνδέσεις

© Copyright 2018 Βιβλιοθήκη και Υπηρεσία Πληροφόρησης