Skip to Main Content
Main site homepage

Χημική Μηχανική

Η πύλη καλύπτει τους σπουδαστές της Χημικής Μηχανικής

Βάσεις δεδομένων

Οι Βάσεις Δεδομένων είναι οργανωμένες συλλογές δεδομένων μέσα από τις οποίες ο χρήστης μπορεί να αναζητήσει άρθρα επιστημονικών ή/και ποικίλης ύλης περιοδικών, εφημερίδων, εισηγήσεις συνεδρίων, πατέντες, ενίοτε και κεφάλαια βιβλίων. Παρέχουν τη δυνατότητα της απλής ή της σύνθετης αναζήτησης, χρησιμοποιώντας λέξεις-κλειδιά σε συνδυασμό με τις στρατηγικές αναζήτησης. Οι βάσεις δεδομένων μπορούν να διαχωριστούν σε πολυθεματικές ή εξειδικευμένες σ'ένα επιστημονικό κλάδο.

Για την πρόσβαση σε αυτές θα πρέπει να συνδεθείς με το δίκτυο του Πανεπιστημίου εγκαθιστώντας το λογισμικό AnyConnect στον υπολογιστή σου. Βρες τις σχετικές πληροφορίες εδώ ή παρακολούθησε το αντίστοιχο video από το κανάλι της Βιβλιοθήκης.

 

Βάσεις δεδομένων στο θέμα σου

Επέλεξε μία από τις επόμενες βάσεις δεδομένων για να βρεις υλικό για το θέμα που σε ενδιαφέρει.

ACS (American Chemical Society)

Η Αμερικανική Χημική Εταιρεία (ACS) είναι ένας μη κερδοσκοπικός οργανισμός και μία από τις κορυφαίες πηγές έγκυρων επιστημονικών πληροφοριών στον κόσμο. Είναι πρωτοπόρος της εξελισσόμενης παγκόσμιας χημικής επιχείρησης και της κορυφαίας επαγγελματικής βάσης για χημικούς, χημικούς μηχανικούς και άλλα συναφή επαγγέλματα.

Derwent Innovations Index

Περιλαμβάνει μια ολοκληρωμένη επισκόπηση των εφευρέσεων στην παγκόσμια αγορά σε όλες τις κατηγορίες της χημικής, ηλεκτρικής, ηλεκτρονικής και μηχανολογικής μηχανικής.Περιέχει πατέντες από το 1963.

Web of Science (Core Collection)

Η Web of Science Core Collection περιλαμβάνει 21.000+ παγκόσμια περιοδικά υψηλής επιρροής, ενώ επίσης παρέχει πρόσβαση σε συνολικά 24.000+ περιοδικά μέσω της Web of Science Platform, συμπεριλαμβανομένων των περιφερειακών δεικτών και της Medline. Καλύπτει κυρίως θέματα φυσικών επιστημών, επιστημών υγείας, εφαρμοσμένης μηχανικής, πληροφορικής και επιστήμης των υλικών.

Βάσεις δεδομένων γενικού περιεχομένου

Academic Search Ultimate

Προσφέρει σε φοιτητές και ερευνητές μια συλλογή από ομότιμα πλήρους κειμένου περιοδικά, συμπεριλαμβανομένων πολλών περιοδικών που περιλαμβάνονται σε κορυφαία ευρετήρια αναφοράς. Σε αυτή τη βάση μπορεί να βρει κανείς επιστημονικά περιοδικά και βιβλία καθώς επίσης περιοδικά εμπορικού περιεχομένου, αναφορές και βίντεο από διάφορους κλάδους όπως αστρονομία, ανθρωπολογία, βιοϊατρική, μηχανική, υγεία, κλπ

Cambridge University Press

Αυτή η βάση προσφέρει πάνω από 300 ακαδημαϊκά περιοδικά αξιολογημένα από ομότιμους από ένα ευρύ φάσμα επιστημών. 

ProQuest Dissertation & Thesis (PQDT)

Παρέχει την πιο πλούσια και ολοκληρωμένη συλλογή διατριβών και πτυχιακών εργασιών στον κόσμο από το 1743 μέχρι και σήμερα. Οι αναγνώστες έχουν τη δυνατότητα σύνδεσης με το πλήρες κείμενο από το 1997 και σε κάποιες εργασίες πριν από αυτό. Καλύπτει θέματα οικονομίας, ιατρικής, τεχνολογίας, γεωργίας, κοινωνικών και ανθρωπιστικών επιστημών, τέχνης κλπ.

Science Direct

Περιλαμβάνει επιστημονικά άρθρα και βιβλία πλήρους κειμένου

Scopus

Βιβλιογραφική βάση δεδομένων, με δυνατότητα διασύνδεσης με το πλήρες κείμενο του άρθρου, εαν αυτό αποτελεί συνδρομή της Βιβλιοθήκης

Wiley Online Library (Wiley-Blackwell)

Περιλαμβάνει μια διεπιστημονική συλλογή διαδικτυακών πηγών που καλύπτει θέματα των επιστημών ζωής, των φυσικών επιστημών, των κοινωνικών και ανθρωπιστικών επιστημών και υγείας.

Περιοδικά Ανοιχτής Πρόσβασης (Open Access Journals)

Περιοδικά ανοιχτής πρόσβασης. Πέρα από τα συνδρομητικά περιοδικά η Βιβλιοθήκη προτείνει....

ACS Publications

Acta Crystallographica Section E

APL Materials

BMC Molecular and Cell Biology

BMC Chemistry

Bioresources and Bioprocessing

Biotechnology for Biofuels

Chemical Science

Chemistry Open

Energy Science & Engineering

Plos One

Scientific Reports

© Copyright Βιβλιοθήκη και Υπηρεσία Πληροφόρησης, Τεχνολογικό Πανεπιστήμιο Κύπρου