Skip to Main Content
Main site homepage

Πηγές Πληροφόρησης για τον Κορωνοϊό COVID-19: Πηγές από Διεθνείς Οργανισμούς (WHO, ECDC κα.)

Στην πύλη παρατίθεται έγκυρο υλικό για ενημέρωση και έρευνα

Πηγές από τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας (WHO)

Ο "Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας - WHO" είναι διακρατικός οργανισμός (παγκόσμιος) που αποτελεί εξειδικευμένη υπηρεσία του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών (ΟΗΕ) και ασχολείται με τη διεθνή δημόσια υγεία. Βρείτε πιο κάτω την σελίδα που δημιουργήθηκε για το COVID-19 και μια εκπαιδευτική πύλη.

Επίσης βρείτε στην σελίδα του WHO συγκεντρωμένη όλη την ερευνητική δραστηριότητα που αφορά την καταπολέμηση του ιού COVID-19 σε μια βάση δεδομένων.

Μπορείτε να την κατεβάσετε στον Υ/Η σας πατώντας ΕΔΩ.

Επιλεγμένα Άρθρα

Twitter Comments:

Twitter Comments:

Twitter Comments:

Twitter Comments:

Twitter Comments:

Reports και άλλο ενημερωτικό υλικό

Με ανακοίνωση της η "Ευρωπαική Αρχή Ασφάλειας Τροφίμων (EFSA)" αναφέρει ότι δεν υπάρχει καμία ένδειξη ότι ο κορωνοϊός μεταδίδεται μέσω των τροφίμων. Δείτε πιο κάτω το σχετικό δημοσίευμα:
Coronavirus: no evidence that food is a source or transmission route 

Tο "Imperial College London" δημοσιεύει Report με Τίτλο: Impact of non-pharmaceutical interventions (NPIs) to reduce COVID19 mortality and healthcare demand

Για περισσότερη ενημέρωση παρατίθενται σύνδεσμοι με τις πιο κάτω ιστοσελίδες

Πηγές από Κέντρο Ελέγχου και Πρόληψης Ασθενειών (CDC)

Βρείτε από το "Ευρωπαϊκό Κέντρο Πρόληψης και Ελέγχου Νόσων - ECDC" γενικές πληροφορίες και δεδομένα για αντιμετώπιση της πανδημίας, οδηγίες για προστασία, συμπτώματα, ενημέρωση. Επίσης αναφέρονται και πληροφορίες που αφορούν την κοινωνική μας συμπερίφορα (εκπαίδευση, επαγγελματικές δραστηριότητες κλπ) καθώς και κατευθυντήριες οδηγίες προς τους επαγγελματίες υγείας που έρχονται αντιμέτωποι με τον COVID-9.  

Πηγές Πληροφόρησης για Ακαδημαϊκές και Ερευνητικές βιβλιοθήκες εν μέσω πανδημίας.

Είναι μια θεματική πύλη που δημιουργήθηκε από την Αμερικάνικη Ένωση Βιβλιοθηκών. Παρέχει στους επαγγελματίες χρήστες της πληροφορίας τα εφόδια που χρειάζονται για να είναι λειτουργικές και χρήσιμες σε μια κατάσταση πανδημίας. Σε αυτή τη πύλη προτείνονται πολιτικές για χρήση και λειτουργία των ακαδημαϊκών/ερευνητικών βιβλιοθηκών, υλικο για την εκπαίδευση/εξ αποστάσεως εκπαίδευση και διεθνείς πηγές που αφορούν την πρόληψη, αποτροπή και προετοιμασία τους. 

© Copyright Βιβλιοθήκη και Υπηρεσία Πληροφόρησης, Τεχνολογικό Πανεπιστήμιο Κύπρου