Λογαριασμό μπορούν να αιτηθούν:
Οι διδάσκοντες που ενδιαφέρονται να αποκτήσουν λογαριασμό μπορούν να επικοινωνούν με την Ερασμία Κολά, erasmia.kola@cut.ac.cy, τηλ.25002513
Το χρώμα της ένδειξης αναφοράς υποδεικνύει τη βαθμολογία ομοιότητας της εργασίας, με βάση την ποσότητα αντιστοίχισης του κειμένου που αποκαλύφθηκε. Το εύρος ποσοστών είναι από 0% έως 100%. Τα πιθανά εύρη ομοιότητας είναι:
Το Turnitin είναι εργαλείο ανίχνευσης Λογοκλοπής το οποίο χρησιμοποιεί το Τεχνολογικό Πανεπιστήμιο Κύπρου για τη διατήρηση της ακαδημαϊκή ακεραιότητας.
Χρησιμοποιείται ως μέρος της διαδικασίας υποβολής εργασιών στο Πανεπιστήμιο με στόχο να βοηθήσει τους φοιτητές να χρησιμοποιούν, να δημιουργούν και να επικοινωνούν πληροφορίες με πρωτότυπο, ειλικρινή και υπεύθυνο τρόπο.
Αντιπαραβάλλει τα κείμενα των εργασιών και άρθρων με κείμενα από το διαδίκτυο, δημοσιευμένες εργασίες, εργασίες που βρίσκονται σε άλλα ιδρυματικά αποθετήρια, αλλά και με τις εργασίες που έχουν ήδη κατατεθεί στο Turnitin για ανίχνευση πιθανής λογοκλοπής.
Επίσης, μέσω του εργαλείου έχει ενεργοποιηθεί η δυνατότητα ανίχνευσης γραφής τεχνιτής νοημοσύνης (AI/Artificial Intelligence). Με τον τρόπο αυτό δίνεται η δυνατότητα ανίχνευσης λογοκλοπής κειμένου που έχει γραφεί από εργαλεία AI όπως το chatGPT.
Οι φοιτητές του Τεχνολογικού Πανεπιστημίου Κύπρου έχουν την δυνατότητα χρήσης του Turnitin μέσω του Moodle.
Ο ακαδημαϊκός που θα επιλέξει να χρησιμοποιήσει το Turnitin για ένα μάθημα ή εργασία, θα δημιουργήσει μια Εργασία Turnitin (Turnitin Assignment) στο Moodle. Ο φοιτητής θα υποβάλει την εργασία του στο «Turnitin Assignment» εντός του Moodle, η οποία στη συνέχεια θα υποβληθεί στο Turnitin για αντιστοίχιση κειμένου.
Το Turnitin αντιστοιχεί και συγκρίνει το κείμενο της εργασίας του/της φοιτητή/τριας με κείμενα από το διαδίκτυο, δημοσιευμένων ερευνών (όπως άρθρα και βιβλία σε περιοδικά) και άλλες εργασίες που είχαν υποβληθεί προηγουμένως στο Turnitin από άλλους φοιτητές.
Ακολούθως το Turnitin δημιουργεί ένα Originality Report (Αναφορά πρωτοτυπίας) την οποία μπορούν να μελετήσουν οι διδάσκοντες και οι φοιτητές/τριες, όπου προσδιορίζονται τα σημεία του κειμένου που αντιστοιχούν σε άλλες πηγές.