Skip to Main Content
Main site homepage

Υπηρεσίες Βιβλιοθήκης για ακαδημαϊκούς

Η πύλη περιλαμβάνει χρήσιμες πληροφορίες προς το διδακτικό προσωπικό σχετικά με τις παρεχόμενες υπηρεσίες Βιβλιοθήκης.

Δανεισμός - Διαδανεισμός υλικού

Δανεισμός- Ανανέωση

  • Με την κάρτα βιβλιοθήκης μπορείτε να δανειστείτε υλικό και να έχετε πρόσβαση στον προσωπικό σας λογαριασμό Βιβλιοθήκης. Μέσω του λογαριασμού σας μπορείτε να πραγματοποιήσετε ανανέωση υλικού. 
  • Tα περισσότερα βιβλία δανείζονται σε ακαδημαϊκούς για μια περίοδο ημερολογιακού έτους (από 4 έως 6 μήνες). Ωστόσο, η περίοδος δανεισμού διαφέρει για άλλες κατηγορίες υλικού, όπως είναι για παράδειγμα τα βιβλία περιορισμένου δανεισμού (short loan) τα οποία μπορείτε να δανειστείτε μόνο για τρεις ώρες.    

Διαδανεισμός

  • Μέσω της υπηρεσίας διαδανεισμού, η Βιβλιοθήκη σας προμηθεύει υλικό που δεν περιλαμβάνεται στη συλλογή της αλλά εντοπίζεται σε συλλογές άλλων Βιβλιοθηκών της Κύπρου και του εξωτερικού. 

Μεταβείτε στην ιστοσελίδα της Βιβλιοθήκης για να συμπληρώσετε την ηλεκτρονική αίτηση για διαδανεισμό άρθρου ή βιβλίου

Απομακρυσμένη Πρόσβαση (off-campus)

Το ηλεκτρονικό υλικό της Βιβλιοθήκης προσβάσιμο και από το σπίτι σου!

Εντός του κτηρίου της Βιβλιοθήκης και γενικότερα εντός των χώρων του ΤΕΠΑΚ η πρόσβαση στις ηλεκτρονικές πηγές της Βιβλιοθήκης εξακολουθούν να είναι προσβάσιμες, εφόσον είστε συνδεδεμένοι στο δίκτυο (wifi) του πανεπιστημίου.

Ωστόσο, όταν είστε εκτός πανεπιστημίου, μπορείτε να έχετε απομακρυσμένη πρόσβαση σε όλο το ηλεκτρονικό υλικό μέσω OpenAthens είτε μέσω VPN.  

Τρόποι απομακρυσμένης σύνδεσης

Όταν βρίσκεσαι εκτός δικτύου του πανεπιστημίου και επιλέξεις μια ηλεκτρονική πηγή (π.χ. βάση δεδομένων Science Direct, ηλεκτρονικό άρθρο ή ηλεκτρονικό βιβλίο), θα κατευθυνθείς στη σελίδα ελέγχου ταυτoποίησης μέσω OpenAthens. Για να μπορέσεις να συνδεθείς, θα πρέπει να χρησιμοποιήσεις το CUT username και CUT password

Δες εδώ οδηγίες σύνδεσης μέσω OpenAthens. 

Για να συνδεθείς στο δίκτυο του Πανεπιστημίου, θα πρέπει να εγκαταστήσεις το λογισμικό Cisco anyconnect.  Ακολούθησε τον σύνδεσμο με τις οδηγίες εγκατάστασης. Στη συνέχεια: 

  1. πληκτρολόγησε τη διεύθυνση https://vpn.cut.ac.cy για να συνδεθείς με το δίκτυο του Πανεπιστημίου
  2. επέλεξε το group (πχ. φοιτητής) στο οποίο ανήκεις
  3. πληκτρολόγησε το όνομα χρήστη (username) και τον κωδικό πρόσβασης (password)
  4. επέλεξε connect

© Copyright Βιβλιοθήκη και Υπηρεσία Πληροφόρησης, Τεχνολογικό Πανεπιστήμιο Κύπρου