Χρησιμοποίησε το Google για να βρεις γενικές πληροφορίες γύρω από το θέμα σου. Μην ξεχνάς μόνο να αξιολογείς την πληροφορία που βρίσκεις προτού την χρησιμοποιήσεις για την εργασία σου.
Είναι η κύρια συλλογή ενζυμικών λειτουργικών δεδομένων που είναι διαθέσιμη στην επιστημονική κοινότητα. Διατίθεται δωρεάν μέσω του διαδικτύου και ως εσωτερική βάση δεδομένων για εμπορικούς χρήστες.
Ευρωπαϊκός οργανισμός που χρηματοδοτείται από την Ευρωπαϊκή Ένωση για παροχή συμβουλών και επικοινωνίας σχετικά με τους κινδύνους που σχετίζονται με την τροφική αλυσίδα.
Αυτή η πύλη δημιουργήθηκε και επιμελήθηκε από ειδικούς σε θέματα διατροφής και ασφάλειας τροφίμων, μέλη του Διεθνούς Συμβουλίου Πληροφόρησης Τροφίμων (IFIC).Το IFIC παρέχει πληροφορίες για την υγεία, τη διατροφή, την ασφάλεια των τροφίμων, και την γεωργία με σκοπό να βοηθήσει τους ανθρώπους να κάνουν καλές και ασφαλείς επιλογές τροφίμων.
Μη κερδοσκοπικός οργανισμός ακαδημαϊκών εκδόσεων με συνεχή δέσμευση για:
1. Υποστήριξη όσων σπουδάζουν και εργάζονται στις επιστήμες των τροφίμων και της υγείας διευκολύνοντας την πρόσβαση
2. Έγκυρες πληροφορίες σχετικά με το τον κλάδο
3. Διατήρηση της ακεραιότητας και της ακρίβειας στους τομείς των τροφίμων και των ποτών.
Το INFOODS είναι το Διεθνές Δίκτυο Συστημάτων Δεδομένων για τα Τρόφιμα. Αποτελείται από ειδικούς σε θέματα σύνθεσης τροφίμων με στόχο τη βελτίωση της ποιότητας, της διαθεσιμότητας, της αξιοπιστίας και της χρήσης των δεδομένων σύνθεσης τροφίμων.
Η INFOODS και ο FAO παρέχουν κατευθυντήριες γραμμές, πρότυπα, εργαλεία συλλογής, βάσεις δεδομένων, εργαλεία για την ανάπτυξη ικανοτήτων, συμβουλές πολιτικής, εργαλεία στήριξης, τεχνική βοήθεια σε επίπεδο χώρας και αντιπροσωπεύουν ένα φόρουμ για τη σύνδεση της γεωργίας, της βιοποικιλότητας, των συστημάτων τροφίμων, της υγείας και της διατροφής για την επίτευξη καλύτερης διατροφής παγκοσμίως.
Ανεξάρτητος ευρωπαϊκός μη κερδοσκοπικός οργανισμός, που ιδρύθηκε το 2005 από διάφορα πανεπιστήμια, ερευνητικά ιδρύματα, εταιρείες και ενώσεις που σχετίζονται με τα τρόφιμα. Κύρια αποστολή του οργανισμού είναι γεφύρωση της βιομηχανίας τροφίμων με τον κόσμο της έρευνας και της εκπαίδευσης. Το Τμήμα Γεωπονικών Επιστημών, Βιοτεχνολογίας και Επιστήμης Τροφίμων του Πανεπιστημίου μας αποτελεί ενεργό μέλος του οργανισμού ενώ έχει καταθέσει πρόταση για τη σύσταση Ειδικής Ομάδας Ενδιαφέροντος με θέμα την ανάδειξη των Παραδοσιακών Τροφίμων.
Αυτή η βάση δεδομένων είναι παράγωγο της Μικτής Επιτροπής FAO/WHO για τα πρόσθετα τροφίμων και η οποία περιέχει πληροφορίες για τα αρώματα τροφίμων. Μπορείτε να αναζητήσετε τις προδιαγραφές με το όνομα, τον αριθμό JECFA, τον αριθμό της Ένωσης Κατασκευαστών Γεύσεων και Εκχυλισμάτων των ΗΠΑ (FEMA), τον αριθμό του Συμβουλίου της Ευρώπης (COE) και τον αριθμό Chemical Abstract Service (CAS).
Διεθνής οργανισμός εκπαιδευτικών, επιστημόνων και εκπροσώπων της βιομηχανίας που είναι αφοσιωμένοι στην πρόοδο της γαλακτοκομικής βιομηχανίας και έχουν πλήρη επίγνωση του ζωτικού ρόλου που διαδραματίζουν οι γαλακτοκομικές επιστήμες στην εκπλήρωση των οικονομικών, θρεπτικών και υγειονομικών απαιτήσεων στον παγκόσμιο πληθυσμό.
Προάγει την κοινότητα και την επαγγελματική ανάπτυξη μεταξύ ατόμων που δημιουργούν και εφαρμόζουν την επιστήμη για την αποτελεσματική παροχή ασφαλούς και υψηλής ποιότητας κρέατος.
Η Αμερικανική Ένωση Μικροβιολογίας είναι ο επαγγελματικός οργανισμός των βιοεπιστημών που αποτελείται από περισσότερους από επιστήμονες, εκπαιδευτικούς και επαγγελματίες υγείας που είναι αφοσιωμένοι στην προώθηση των μικροβιακών επιστημών σε όλο τον κόσμο.
Η Ένωση Σιτηρών και Σιτηρών είναι μια παγκόσμια, μη κερδοσκοπική ένωση επιστημόνων και επαγγελματιών της βιομηχανίας τροφίμων που εργάζεται για την προώθηση της κατανόησης και της γνώσης της επιστήμης των δημητριακών και των εφαρμογών ανάπτυξης προϊόντων μέσω της έρευνας, της ηγεσίας, της εκπαίδευσης, της εξυπηρέτησης και της υπεράσπισης.
Ο Οργανισμός Τροφίμων και Γεωργίας (FAO) είναι μια εξειδικευμένη υπηρεσία των Ηνωμένων Εθνών που ηγείται των διεθνών προσπαθειών για την καταπολέμηση της πείνας.
Στόχος της είναι η επισιτιστική ασφάλεια για όλο τον κόσμο και η διασφάλιση ότι οι άνθρωποι έχουν τακτική πρόσβαση σε τρόφιμα υψηλής ποιότητας για μια δραστήρια και υγιή ζωή.
Ανεξάρτητη επαγγελματική ένωση επιστήμης και τεχνολογίας τροφίμων με έδρα την Ευρώπη. Διαθέτει χρήσιμους συνδέσμους σε εθνικούς και διεθνείς κυβερνητικούς και επαγγελματικούς ιστότοπους. Κύριο μέλημα της ένωσης είναι η γενική πρόοδος και εφαρμογή της επιστήμης και της τεχνολογίας των τροφίμων για το όφελος, την ασφάλεια και την υγεία του κοινού.
Στόχος του IFT είναι η συνεργασία επιστημόνων των μελών που το αποτελούν ώστε να μοιράζονται, να μαθαίνουν και να μετατρέπουν την επιστημονική γνώση σε καινοτόμες λύσεις για όλο το σύστημα τροφίμων.
Μη κερδοσκοπική ένωση επαγγελματιών ασφάλειας τροφίμων. Τα μέλη της εργάζονται σε όλους τους τομείς της προστασίας των τροφίμων, της βιομηχανίας, της κυβέρνησης και του ακαδημαϊκού χώρου.
Το IUFoST προωθεί την πρόοδο της παγκόσμιας επιστήμης και τεχνολογίας τροφίμων, προωθεί την παγκόσμια ανταλλαγή επιστημονικών γνώσεων και ιδεών, στοχεύει στην ενίσχυση του ρόλου της επιστήμης και της τεχνολογίας των τροφίμων στη διασφάλιση του εφοδιασμού τροφίμων στον κόσμο και στην εξάλειψη της παγκόσμιας πείνας.
Μη κερδοσκοπική, διεθνής ένωση αφιερωμένη στην πρόοδο των μικροβιολογικών επιστημών, ιδίως όσον αφορά τα βιομηχανικά προϊόντα, τη βιοτεχνολογία, τα υλικά και τις διεργασίες.
Ομοσπονδιακή υπηρεσία υπεύθυνη για την ασφάλεια των τροφίμων, τα συστατικά και τις συσκευασίες τροφίμων, τα πρόσθετα τροφίμων, το HACCP, τον Κώδικα Τροφίμων κ.λπ., Περιέχει συνδέσμους σε ιστότοπους της επιστήμης τροφίμων, της χημείας τροφίμων καθώς και της τεχνολογίας τροφίμων που δεν ανήκουν στον FDA.
Το FoodData Central είναι ένα ολοκληρωμένο σύστημα δεδομένων που παρέχει εκτενή δεδομένα θρεπτικών συστατικών και συνδέσμους σχετικά με τη γεωργική και πειραματική έρευνα. Η βάση περιέχει 5 πηγές δεδομένων: SR Legacy, Food and Nutrient Database, USDA Global Branded Foods, Foundation Foods και Experimental Foods
Οργανισμός δημόσιας υγείας του Υπουργείου Γεωργίας των ΗΠΑ ο οποίος είναι υπεύθυνος για τη διασφάλιση ότι η εμπορική προμήθεια κρέατος, πουλερικών και προϊόντων αυγών της χώρας είναι ασφαλή, υγιεινά και σωστά επισημασμένα και συσκευασμένα.
Υπάγεται στις Ιατρικές Υπηρεσίες και Υπηρεσίες Δημόσιας Υγείας του Υπουργείου Υγείας. Είναι η Αρμόδια Αρχή για την εφαρμογή και τον έλεγχο της νομοθεσίας για τα τρόφιμα και του νερού αλλά και για τον έλεγχο των επιχειρήσεων τροφίμων με στόχο την προστασία της υγείας των πολιτών.